Weer naar school!! April is een mooie maand geweest voor E4R. De deelnemers hebben namelijk sinds de eerste week van april weer één keer per week fysiek les! Dat is heel goed nieuws, omdat het online een extra uitdaging is om een taal te leren. Ook is het natuurlijk veel leuker om elkaar in het echt te zien. Tim en Kim zijn ook even wezen buurten in de klas. Ze

06

May 2021

Delft op Zondag

  Wij stonden in dé lokale krant van Delft: Delft op Zondag! Klik op de link om het hele artikel te lezen: https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/94053/passie-met-een-gouden-rand-tim-al-naimi-kim-handele   Passie met een gouden rand: Tim Al-Naimi & Kim Handelé DELFT- Studenten Tim Alnaimi en Kim Handelé studeren beiden aan de TU Delft. Tim doet civiele techniek, Kim doet Bouwkunde. Samen zitten ze in het bestuur van E4R (Engineers for Refugees), waar ze vluchtelingen begeleiden bij

Vorige maand vond er een bestuurswissel plaats. Zo werden Liselotte, Chris, Audry en Kim onderdeel van het nieuwe bestuur. Tim, Nikki en Noor deden al bestuur. Noor is wel geswitched van functie; zij is nu onze chairwoman! Zij is dan ook hèt nieuwe aanspreekpunt geworden voor E4R. Verdere functies zijn: Noor – Voorzitter Chris – Penning Tim – Mentor Audry – Plus-modules Kim – Marketing Nikki – Buddy Relations Liselotte –

Februari; de maand van de dichtgevroren sloten met gevolgd door een lekkere lente zon. Enkele deelnemers hebben zich op het ijs gewaagd. Voor anderen was het toch niet zo nodig. Het was een naast het weer, ook voor E4R een bijzondere maand. Zo heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden. Foeke, Lucie, Joep en Hibbe maken plaats voor vier kersverse bestuursleden. Deze maand zijn we druk bezig geweest met een goede overdracht.

Pre-Lockdown Christmas Lunch! // Wij hopen dat iedereen een fijne Kerst heeft gevierd Wij kijken nog even terug naar onze Kerstlunch die wij net op tijd konden houden op de dag voor de lockdown! Wat een geluk! Alle deelnemers hadden wat lekkers meegenomen / gemaakt en wij hebben dit samen kunnen eten! Van Nederlandse oliebollen tot Syrische, Turkse, Jemenitische (en nog meer!) lekkernijen!

Het jaarlijkse Sinterklaas feest was weer een gelaagde activiteit! De deelnemers hebben elkaar cadeaus kunnen geven en de Sint had nog een mooi gedicht voor alle deelnemers geschreven. De Sint met een mondkapje op was even wennen, maar werd met hard gejuich uitgezwaaid. De dag is afgesloten met een Sinterklaas quiz om alle weetjes van te testen.  

Tijdens de lockdown moeten we creatief zijn in het zoeken naar activiteiten. Het resultaat voor deze corona proof plus-module was de bingo! Tijdens de bingo hebben de deelnemers en het bestuur elkaar weer beter leren kennen. Verder hebben alle deelnemers een mooi prijs mee naar huis kunnen nemen! .

Hoe hebben onze deelnemers dit jaar leren kennen? Dit was onze eerste PLUS-module van het jaar! Ieder jaar gaan wij bowlen met de groep om elkaar laagdrempelig te leren kennen, corona heeft ons uitgedaagd om dit op een creatieve manier te doen! 🖌🖼 Alle deelnemers hebben hun droom geschilderd en vervolgens dit met de klas gedeeld! Een creatieve en leuke sessie!

Het jaar afgesloten met een bbq in de Delftse Hout. Alle deelnemers en buddy’s van dit jaar waren uitgenodigd om elkaar na een lange lockdown weer fysiek te spreken. Dit zorgde voor een levendige sfeer waarbij iedereen blij was elkaar weer te zien. Met E4R kijken we terug op een heel mooi jaar waarbij het project ondanks de lockdown toch heeft kunnen doorgaan. Het bestuur wil iedereen die hieraan mee

Een geweldige plus-module georganiseerd door Arup! De dag begon met een cursus waarin de deelnemers tips kregen in het maken van een motivatie brief en een CV. Later die middag waren er verschillende sprekers met als afsluiting het bouwen van een constructie van spaghetti en marshmallows. Dit zorgde dan ook voor veel mooi tafrelen op zoom! Wij danken Arup voor de onwijs leuke plus-module!